torstai 27. kesäkuuta 2013

Tänään se selvisi!

Tänään siis oli se suurensuuri päivä, kun selvisi, ketkä pääsevät ensi syksynä aloittamaan Oulussa luokanopettajaopinnot! Mahtavaa:) Onnea paljon ja enemmänkin kaikille sisään päässeille! Ja tsemppiä niille, jotka eivät vielä paikkaa saaneet - uurastus palkitaan kyllä jossain vaiheessa!

Sattuuko tämän lukevissa olemaan sisään päässeitä? Ensi syksyn pienryhmäohjaajina innolla jo odotetaan, ketä elokuun lopussa tavataan.

26 kommenttia:

  1. Heissan! Minä löysin nimeni tänään hyväksyttyjen listalta ja kyllähän se hymyilyttää vieläkin. Oli ihanaa huomata, ettei kuukausien uurastus mennyt hukkaan, vaan voin syksyllä aloittaa luokanopettajan opinnot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saakin hymyilyttää! :) Onnea hurjasti, syksyllä nähdään!

      Poista
  2. Minulle tämä oli kolmas kerta kun hain Ouluun okl:ään ja viimeinkin tulin valituksi. Ihan mahtavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa nimenomaan! Onnea sinullekin ihan huuurjan paljon :)

      Poista
  3. Täältä löytyy myös yksi joka pääsi Ouluun! :-) Itselle oli toinen hakukerta, viimeksi en päässyt edes soveltuvuuskokeeseen.

    Huisin jännää aloittaa opiskelut yliopistolla, fuksiopas tuli jo lueskeltua läpi, kuulostaa niiiiiin kivalta! Oliko Jonnan haastattelu muuten fuksioppaassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea onnea! :)

      Pieni jännitys on hyvästä ja mahtava vuosi on varmasti tulossa! Kyllä sieltä oppaasta taitaa löytyä pieni info minusta sekä myöskin Laurasta, koska olemme pienryhmäohjaajia teille tuleville fukseille :)

      Poista
  4. Täältäkin löytyy yksi Oulun laaja-alaiseen luokanopen koulutukseen päässyt. :) Melkein alusta saakka oon tätä teidän blogia lueskellut. Hain ekaa kertaa tänä vuonna ja onneksi pääsin. Oon opiskellut vuoden sairaanhoitajaksi ja viettänyt nyt pari välivuotta töitä tehden, joten motivaatio opiskeluun on korkealla. :) Syksyllä nähdään, innolla jo odotan koulun alkua!

    T. Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huimasti onnea Noora sinullekin! Syksyllä nähdään :)

      Poista
  5. Minä oon kans tulossa opiskelemaan luokanopeks syksyllä Ouluun!!:)) Ihan huippua, vieläkin hymyilyttää :) Mulle oli kans kolmas hakukerta ja eka kerta kun pääsin sovelluksiin ja tässä sitä nyt ollaan opiskelupaikan kanssa! :)

    Jaetaanko nämä ryhmät muuten aakkosjärjestyksen mukaan vaiko miten? :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut sinullekin opiskelupaikasta!

      Meillä ryhmät jaettiin aakkosjärjestyksen mukaan, joten luulisin jaon tapahtuvan niin syksylläkin :)

      Poista
  6. Minä pääsin myös Ouluun opiskelemaan luokanopeks! :) Mutta minua hieman ihmetyttää, miksi minut oli laitettu teknologiapainotteiseen luokanopettajan koulutukseen, vaikka halusin laaja-alaiseen. Osaisitteko te kertoa, mistä tämä voisi johtua? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkään teitä ei laiteta mihinkään vaan jokainen hakija on hakenut koulutuksiin, jotka olette kenties laittaneet sitte "mieluisin koulutus" -järjestykseen. Syytä emme tietenkään tiedä miksi pääsit teknologiapainotteiseen, mutta et laaja-alaiseen... Meillä kun haku oli erilainen kuin teillä tänä vuonna :)

      Poista
    2. Ja tosiaan paljon onnea sinullekin opiskelupaikasta! :)

      Poista
  7. Heippahei!

    Mitä luulette, onko varasijoilta 7-10 mitään mahdollisuuksia päästä sisään? Täällä joutuu yksi innokas opiskelija odottelemaan vielä piiiitkään ennenkuin selviää... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on mahdollisuuksia, tietenkin riippuu aina vuodesta, joten edellisiin vuosiin on hieman hankala vertailla... Mutta sellainen muistikuva on, että meidän vuosikurssille pääsi yli kymmenen varasijoilta vielä opiskelemaan :)

      Poista
  8. Heissan! Myös minut oli hyväksytty teknologiapainoitteeseen luokanopettajakoulutukseen, vaikka se olikin minulla viimeisenä vaihtoehtona painotuksista. Osaatteko yhtään kertoa miten se eroaa muista luokanopettajan koulutuksista ja mitä se pitää sisällään? Jotenkin vähä huolettaa, kun teknologia(sen perusteella, miten sen hahmotan) ei oo välttämättä mun vahvinta alaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä lukemassa http://oppimassaopettammaan.blogspot.fi/2013/05/onnea.html#comment-form -kommentit! Siellä olemme kertoneet koulutusten eroista :) Mutta lyhykäisyydessään taika, tekno ja laaja-alainen koostuvat melkeinpä samoista kursseista. Oman painotuksen mukaisia kursseja taitaa olla noin 10 op.

      Teknologia ei tarkoita koulutuksessa tietokoneita ja ylenpalttista, vaikeaa tietotekniikkaa (kuten monet saattavat ajatella), joten ei kannata huolestua :) Perusperiaatteena on, että teknologiapainotteisessa luokanopettajakoulutuksessa painotetaan käsillä tekemistä :)

      Poista
  9. Hei! Mun edellinen kommentti meni vissiin hukkaan niin laitanpa uudestaan :D Minäkin pääsin Ouluun ja ensimmäistä kertaa olinkin Oulussa soveltuvuuskokeissa :) Yllä olevia kommentteja lukiessa mietin, miksen itse löydä mun papereista että mihin painotukseen mut valittiin? Oon varmaan sokee mutta ei kertakaikkiaan löydy :D kai se selviää viimeistään kun koulu alkaa! Sitä odotellessa ;) Laaja-alaisen olin kuitenkin ensimmäiseksi laittanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sinullekin opiskelupaikasta!

      Ikävä kyllä hankala sanoa, miksi sinun papereista ei painotusta löydy, kyllä se tosiaan viimeistään opiskeluiden alkaessa selviää :D Koita vielä tarkkaan syynätä paperit läpi, jos se sieltä jostain löytyisi :)

      Poista
    2. Hei! Täällä kans Ouluun opiskelemaan päässyt ja mulla sama juttu, eli ei näy mihin painotukseen valittu. Mulla kans laaja-alainen oli ekana. Mutta tosiaan eiköhän se selviä! Jännityksellä jo odotan opintojen alkamista :)

      Poista
    3. Ihanaa, että muutkin jo odottaa opintojen alkua! Siellä nähdään!:)

      Poista
  10. Hei naiset, jätin teille pinon kysymyksiä edelliseen postaukseen... :)

    S

    VastaaPoista
  11. Hei, tuli sellainen mieleen, että opiskeleeko teistä kumpikaan 75 opintopisteen vauhtia eli että valmistuisi neljässä vuodessa? Tai tiedättekö ketään, joka opiskelisi? Itse olen tuota vaihtoehtoa miettinyt, mutta vähän epäilyttää, koska oon kuullut, että joissain yliopistoissa voi olla jopa 11 tunnin koulupäiviä, jos koittaa valmistua neljässä vuodessa. Lähinnä siis mietityttää, että kuinka paljon koulupäivien pituus ja työmäärä lisääntyisi siitä normaalista opiskelutahdista. Kuitenkin tahdon panostaa opiskeluun ja saada hyviä numeroita.
    Koen kuitenkin olevani jo niin "vanha" ilman ammattia, että tekisi mieli valmistua mahdollisimman nopeasti. Onneksi nyt kuitenkin pääsin opiskelemaan heti tässä ekassa haussa luokanopeksi Ouluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme kumpikin ajatelleet valmistua viidessä vuodessa, mutta tämän ensimmäisenkin vuoden jälkeen meille molemmille kertyi yli 70 opintopistettä. Rankkaa opiskelu ei ainakaan meidän mielestämme ollut, emmekä mitenkään erityisen paljon ottanut "ylimääräisiä" kursseja.

      Etenemisvauhti riippuu täysin sinusta, lukujärjestyksestä sekä motivaatiosta :) Kyllä siitä varmasti selviää, opiskelun kuormittavuus toki on hieman suurempi kuin muilla.

      Poista
  12. Hei,

    Missä näkyy varasijoille päässeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasijoilla olevia ei tietääkseni löydy yliopiston sivuilta. Tarkoittanee siis sitä, että varasijoilla olevat ovat saaneet myöskin kirjeen tuloksista kotiinsa, mutta julkisesti tietoa näytetä.

      Poista