tiistai 3. joulukuuta 2013

Uusi hallituslainen, vuh!

Syksyn puolen välin aikoihin valittiin OLOlle eli meidän ikiomalle ainejärjestöllemme uusi hallitus. Jo viime vuonna mie pohdiskelin ehdolle asettumista, mutta en tuntunut ehtivän. Tänä vuonna päätin kuitenkin kokeilla, ja pääsinkin mukaan hallitukseen.

Meidän hallitukseemme kuuluu yhteensä 13 jäsentä, joilla jokaisella on oma pestinsä. Toimet jaettiin hallituksen vaihtajaisissa, jotka vaativatkin kokonaisen mökkiviikonlopun. Itse en päässyt osallistumaan viikonloppuun, mutta onneksi hallituskaverit sumplivat asiat niin, että sain juuri haluamani homman. Vuoden ajan toimin nyt fuksi- ja jäsenvastaavana sekä Kopin Hengettärenä. OLOn Koppi on ainejärjestömme kahvion eli OLOhuoneen yhteydessä sijaitseva huone, jossa  muun muassa pidetään kokoukset, säilytetään tavaroita, henkaillaan ja tehdään muuta hirmuisen tärkeää. Kopin Hengettärenä minun pitäisi onnistua pitämään Koppi suhteellisen siistinä ja tavarat paikoillaan. Jäsenvastaavana pidän esimerkiksi huolta jäsenrekisteristä ja jäsenmateriaaleista kuten t-paidoista ja haalarimerkeistä. Fuksivastaavana pidän yhteyttä pienryhmäohjaajiin, järjestän alkusyksyn fuksihommeleita ja toimitan Fuksikäsikirjan, jonka tulevat fuksit kesän aikana saavat.

Huomenna ainejärjestömme viettää puurojuhlaa, jossa jaellaan OLOn jäsenille riisipuuroa ja tavataan Joulupukkikin! Lisäksi uusi hallitus esitellään muille opiskelijoille uusien hallituslaisten päättämällä tavalla. Huomenna uusi hallitus esittäytyy Koirakenneli OLOna. Puheenjohtaja on kennelin johtaja ja hallituslaisilla on jokaisella oma koirarotunsa, jonka edustajana hallituksen jäsen esitellään. Koska mie olen fuksi- ja jäsenvastaava, olen lapsi- ja fuksiystävällinen bichon frise, joka hilseettömänä sopii myös kopin puhtaana pitoon.
"Alakko nää mua?" - yksi meidän ainejärjestön paidoista.


Koiramaisin terkuin, Laura

4 kommenttia:

  1. Hei Jonna ja Laura! Löysin bloginne vasta äskettäin ja se vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, sillä aion itsekin pyrkiä juurikin Oulun yliopistoon luokanopettajakoulutukseen keväällä 2015. Olen tällä hetkellä siispä lukion 2. luokalla. Muutama kysymys olisi, en ainakaan blogia selailtuani löytänyt niihin vastauksia, jos ne kuitenkin ovat jo blogissa niin arvostaisin suuresti linkkiä ko. kirjoituksiin. Niin ne kysymykset! Mitä aineita ja millaisia arvosanoja kirjoititte yo-kirjoituksissa? Itse opiskelen lyhyttä matematiikkaa, oliko teillä pitkä vai lyhyt? Miten paljon ylipäätään saitte lähtöpisteitä lukion arvosanoista? Olitteko suorittaneet lukiossa lukiodiplomeita, joista saa muutaman lisäpisteen? Pääsittekö sisään ensimmäisellä vai toisella vai jollakin muulla yrityskerralla? Kiitos kovasti jo etukäteen, toivon että kysymyksiin vastattaisi kummankin osalta:) kivaa joulun aikaa teille! T:Emilia

    VastaaPoista
  2. Hei, Emilia! ja kiva, kun löysit blogin:) Olemme olleet niin tiukasti (tai paremminkin) löysästi joululomalla, että emme ole ehtineet blogiakaan käydä tarkistamassa.
    Oulun luokanopettajakoulutukseen hakiessa ei lähtöpisteitä ylioppilaskirjoituksista jaeta. Kirjoitetuilla aineilla ei siinä mielessä ole merkitystä. Itse luin ja kirjoitin pitkän matematiikan sekä lisäksi kirjoitin äikän, hissan, ruotsin, enkun ja uskonnon, mutta eipä niistä sen kummempaa hyötyä siis hakiessa itsessään ollut. Lukiodiplomeista en ole henkilökohtaisesti kuullutkaan:D Mie pääsin ensimmäisellä hakukerralla, ja Jonna toisella.
    Toivottavasti selkeni:)

    -Laura

    VastaaPoista
  3. Minäkin löysin vastikään bloginne ja olen selaillut tekstejänne. Olen saanut sellaisen käsityksen, että luokanopeopinnoissanne olette tainnet opiskella melkeinpä muita kouluaineita paitsi englantia (tai ylipäänsä vieraita kieliä) ja uskontoa. Opiskellaanko näitä missä/missään vaiheessa? Luokanopettajahan saa pätevyyden opettaa KAIKKIA alakoulussa opetettavia aineita ja ainakin kielten opettaminen poikkeaa kovin muiden aineiden opettamisesta! Lisäksi parin vuoden päästä alakoulussa opetetaan myös ruotsia; onko teille tulossa opintoja ruotsin opettamisesta? t. MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä on ollut englannista (3op) kaksi kurssia jo ekana vuonna :) Uskontokin meillä oli nyt toisen vuoden syksyllä, joten sitäkin olemme opiskelleet! Jos aikataulut vain menevät keväällä hyvin nappiin, niin käymme molemmat myös elämänkatsomustiedon kurssin. Ruotsin kävimme molemmat kesällä, mutta aikataulun mukaan kurssi oli meillä nyt syksyllä 2013. Kaikkia aineita siis tulee toki koulutuksessa, kaikista emme ole vain tänne blogiin kirjoitelleet.

      Poista