lauantai 25. tammikuuta 2014

Harjoittelun alku takanapäin!

20. päivä tammikuuta 2014 koitti päivä, jolloin alkoi kuuden viikon pituinen KKT elikkäs kandidaattivaiheen koulutyöskentely. Jännitystä riitti vielä viime viikon puoleen väliin asti, kun saimme tietää harjoitteluluokkamme sekä opetettavat aineet. Eikä sillä, kyllä maanantaina harjoittelun ekana päivänä jännitti vielä kovemmin!

Minulle tähän harjoitteluun sattui viides luokka ja opettamaan pääsen historiaa, äidinkieltä ja tekstiilityötä. Aineet tuntuvat kyllä sinänsä mukavilta, koska kaikista noista olen itsekin alakoulussa tykännyt - kaikkien muiden aineiden lisäksi tietysti ;). Ensimmäisellä viikolla tosin pidetään vain muutama ryhmätunti, jossa mukana ovat siis kaikki luokan harjoittelijat. Meidän luokassamme harkkareita on kolme, mikä minusta tuntuu oikein sopivalta määrältä. Jossain luokassa kun on 4 harjoittelijaa, ja eräässä yhdysluokassa jopa kuusi!

Viikko meni siis etenkin luokan käytäntöihin tutustuessa, nimien opettelussa (jaiks!) sekä erinäisissä infoissa sekä ohjauksissa juostessa. Ryhmänä pidimme torstaiaamupäivänä kuviksen tunnin, jossa aiheena oli puun piirtäminen taiteilija Munarin oppien mukaan. Nämä munarit joutuivat ihan ensimmäisiksi juoksemaan tunnetun hakupalvelun ääreen selvittämään, mikäs se tällainen puunpiirtotapa oikein on. Loppujen lopuksi kuviksen tunnit menivät mainiosti - työt saatiin tehdyiksi ja minkäänlaisia ydinräjähdyksiä ei tuntien aikana sattunut. Iloisin mielin saimme aloittaa kuuden viikon rupeaman!

Tämän lapun haluaisin liimata jokaisen KKT:läisen otsaan!
Ensimmäisestä viikosta jäi käteen hyvä ja iloinen mieli uusista opeista ja opettamaan pääsemisestä, mutta samalla melkoinen väsymys, jota viikonlopun aikana koetetaan helpottaa. Vaikka työmäärä sinänsä ei ollut viikon aikana valtaisa, on rankkaa olla koko ajan skarppina joko seuraamassa tunteja tai suunnittelemassa seuraavia. Lisäksi päivät venyivät välillä suhteellisen pitkiksi erilaisten infojen takia.
Epämääräiset kannustuskuvat voi joskus auttaa!












-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti