lauantai 6. lokakuuta 2012

Hölöpötystä!

Me ollaan Lauran kanssa saatu eilen ihka ensimmäinen opintopiste! Luennot, seikkailu ja yleisurheilu, näistä kolmesta saimme siis kokonaisuudessaan yhden opintopisteen. Kyllä on mahtava ja ylpeä olo, niin komeasti se 1 op tietokoneen ruudulla napottaa kun käy Weboodissa :)

Viikko kului taas hurjaa vauhtia! Kaikkea mielenkiintoista tuli koulunpenkillä tehtyä, joten tässäpä viikon saldoa. Kastuin litimäräksi kolme kertaa saman viikon aikana; kerran mennessäni kouluun ja kahdesti koulusta kotiin tullessani. Kävimme tiistaiaamuna Lauran kanssa kirjastoinfossa ja Laura osallistui keskiviikkona Hyvän OLOn päivään, missä saunottiin ja vietettiin iltaa muiden luokanopettajaopiskelijoiden kanssa. Matematiikan didaktiikka I -tunnilla keskustelimme oppimisvaikeuksista, tekstiilitöissä jatkoimme huovuttamista, kuvataiteen piirustuksessa luonnostelimme eläimiä, perusvoimistelussa kokeilimme nasikkapainia ja rentouttavaa loppuhierontaa, englannin tunnilla kävimme läpi eläinsatuja ja millaisia opetuksia niissä on, musiikin teoriassa opettelimme korotuksia ja alennuksia, musiikkikasvatuksen pedagogiset sovellukset -tunnilla harjoittelimme lyömäsoittimilla soittamista ja päänvaivaa tuottaneella tieto- ja viestintätekniikan harjoituskerralla 5 opettelimme tekstinkäsittelyä...

On kyllä ihan käsittämätöntä kuinka vaikeaksi voi tekstinkäsittelyohjelmiin tehdä sivunumeron lisäämisen, joka ei saa lähteä kansilehdestä eikä sisällysluettelosta! Pienen taistelun ja kamppailun jälkeen tämäkin asia saatiin hoidettua. Kuitenkin vielä eilen illalla harjoittelin sivunumeron lisäämistä, jotta osaisin sen varmasti kunnolla. Ylpein mielin voinkin sanoa, että nyt osaan senkin homman :) Onneksi meillä on oma kurssi tietotekniikan ihmeellistä maailmaa varten! Harjoituskerroilla olemme opetelleet/opettelemme käyttämään koulussa tarvittavia nettisivuja ja niiden sovelluksia, tekstinkäsittelyä, excelin käyttöä ja sitä kuinka blogin ylläpitäminen toimii. Kuten Laura jo aikaisemmin mainitsikin, on tämän tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä -kurssin ansioita, että tässä tätäkin tekstiä kirjoittelen :)

Seuraavaksi pitäisi miettiä maanantain musiikkikasvatuksen pedagogiset sovellukset -tunnille jokin sanarytmi ja siihen sopivia kehonsoittimia, pohtia musiikin merkitystä koulussa ja löytää lyhykäinen satu tunnille vietäväksi. Tämän jälkeen suunnittelemaan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa ja omia tavotteita opiskeluun :)

Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti