keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Syyslomalle!

Virallinen syysloma alkoi än-yy-tee-NYT! Tai no, virallista syyslomaahan meillä ei ole, mutta keskiviikosta sunnuntaihin kestävän vapaan voi minun mielestä jo laskea lomaksi. Ja koska en syntyperäinen oululainen ole, loma alkaa reippaan pituisella juna- ja bussimatkailulla. Ja mikäs sen parempaa junahupia kuin blogin kirjoittaminen, vai häh?

Maanantaina saimme päätökseen taas yhden kurssin, kun tieto- ja viestintätekniikan pedagogiset sovellukset -kurssi eli tuttavallisemmin TVT loppui. Tuntien aikana harjoittelimme monenlaisten tietoteknisten vempainten käyttöä, kuten Wiki-sivuja ja SmartBoardia. Kurssin aikana loimme myös itsellemme blogin, jonne kirjasimme "kauniita" ajatuksiamme tvt:n käyttämisestä. Viimeisellä tunnilla esittelimme pienissä ryhmissä kurssin aikana räpeltämämme jaksosuunnitelmat. Jaksosuunnitelman sai tehdä mistä tahansa aiheesta, kunhan siihen tunki mahdollisimman paljon tietotekniikan käyttöä. Meidän suunnitelmamme koski kolmen viikon pituista teatteriprojektia, johon saimme ängettyä iPadeja, internetin käyttöä, videointia ja paljon muuta mukavaa.

Tiistaina ennen syyslomaa ainoa tunti oli piirustusta. Tällä kertaa työvälineenä käytettiin hiiltä, jolla se valitsemamme satuhahmo piirrettiin johonkin tilaan. Lisäksi vaatimuksena oli, että piirroksen etualalle tuli sijoittaa jokin asia tai esine eli käyttää avointa sommittelua. Sormet ja naamatkin mustana tuhersimme taas pari tuntia.


Ja jotta luovuus ei olisi jäänyt siihen, jäimme vielä tekemään märkähuovutuksen töitä loppuun. Kyllä tuli taas melkoisen alakoululainen olo, kun koulupäivä koostui piirustuksesta ja käsitöistä! Mutta minusta kyllä alkaa vahvasti tuntua siltä, että tämä koulu kaivaa vaikka väkisin minun kadotetun luovuuden esiin.

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti