tiistai 2. lokakuuta 2012

Mustekaloja ja syksyisiä koivuja

Täällä Oulussa on synkkä syksyinen ilma... Vettä sataa, on kylmä ja lehdet tippuu puista. Aivan eri kuin eilinen ilma! Eilen koulun jälkeen oli mahtavaa lähteä pyöräilemään kotiin, kun aurinko paistoi ja oli lämmintä. Tänään kotiin päästyäni palelin ja olin litimärkä...

Kumppareilla ja sateenvarjolla on käyttöä!

Eilen meillä oli viimeiset neljä tuntia tekstiilitöitä! Tarkempi nimitys kurssille on Käyttäjälähtöinen suunnittelu- ja valmistus käsityön ja teknologian ongelmanratkaisuna. Melkoinen sanahirmu! Kurssi alkoi tekstiilityön luennoilla, jotka antoivat meille vinkkejä ja ohjeistusta erilaisista käsityötekniikoista, materiaaleista sekä tietenkin siitä, millaisia käsityöt ovat ala-asteella. Luennot ovat nyt ohi ja saamme innokkaina keskittyä erilaisten tekniikoiden ja töiden harjoitteluun! Pakko kyllä myöntää, että jännitin tekstiilitöiden alkua haparoivien käsityötaitojeni vuoksi... Hauskaa on kuitenkin ollut ja lopputuloksiin olen ollut ihan tyytyväinen. Ainakin työt näyttävät juuri minun tekemiltäni :)

Luokanopettajakoulutuksessa on mahdollista valita joko tekstiilityö tai tekninen työ, joista molemmista saa kokonaisuudessaan seitsemän opintopistettä. Molemmat saa toki suorittaa, jos vain mielenkiintoa ja innostusta riittää! Tekstiilityö on jaettu kolmeen osioon: Ensimmäisenä käydään aikaisemmin mainitsemani käyttäjälähtöinen suunnittelu- ja valmistus käsityön ja teknologian ongelmanratkaisuna (3op), toisena tulee materiaali-ompelu- ja vaatetusteknologia (2op) ja toisen vuosikurssin aikana käydään pedagogisia ja didaktisia kysymyksiä-kurssi (2op).

Tasotyö Musse-mustekala.

Harjoituksemme ovat alkaneet neulahuovutuksella. Tunnelma tunneilla on kuin ala-asteella konsanaan! Taukoja ei malteta millään pitää ja kaikki tekevät keskittyneesti (ja ehkä jopa hieman jännittäen) omia töitään. Neulahuovutuksen aloitimme tasohuovutuksella, jonka jälkeen teimme noin nyrkin kokoisen kolmiulotteisen neulahuovutustyön. Muutamia neulanpistoja sormissa lukuunottamatta on töiden tekeminen ollut kyllä järjettömän hauskaa ja mahtavaa! On kiva oppia uusia käsityötekniikoita sekä parantaa vanhoja taitoja harjoitusten avulla. Ideoita ja töitä kehittäessä on tärkeintä muistaa lasten näkökulma.

Lisää töistä ja harjoituksista kurssin edetessä eteenpäin!

Valmiit Miina-mustekala ja syksyinen koivu...
 Jonna

1 kommentti:

  1. Ihanat Miina ja Musse !:) No kohta alkaa onneks satamaan lunta, sitte on varsinkin kiva pyöräillä kouluun... hehe xD katotaa kuka luovuttaa eka ja ostaa bussikortin.. varmaa mää

    VastaaPoista