keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ja syysloman jälkeen

Uuden jakson taikka hienommin sanottuna periodin alkaessa on aika aloittaa myös uudet kurssit. Heti loman jälkeisenä maanantaina alkoi Pedagoginen seminaari II, jossa valmistaudutaan keväällä alkavaan kandivaiheen harjoitteluun. Harjoittelu kestää kuusi viikkoa ja pääsemme vihdoin harjoittelemaan myös itse tuntien pitämistä.
Ensimmäinen seminaarikerta meni pitkälti tulevien tuntien aiheita pohdiskeltaessa. Opettajan esille tuomat aiheet ovat hyvinkin mielenkiintoisia: muun muassa työrauhan säilyttäminen, kolmiportaisen tuen onnistuminen "tosikouluelämässä" ja sosiometriikka. Suunnittelimme myös tekevämme harjoitteluluokissamme sosiometrisen mittauksen eli muutaman kysymyksen avulla selvitetään luokan sosiaalisia suhteita ja piirretään sitten ns. sosiaalisen kartta. Minun ja Jonnan innostuksen seminaaria kohtaan osoittaa selvimmin se, että heti tunnin jälkeen painuimme kirjastoon ja lainasimme molemmat seminaarinpitäjän kehuman didaktiikan kirjan.

Toinen ihastuttava kurssiuutuus on Mediakasvatus, joka kuuluu kuviksen kurssikokonaisuuteen. Ensimmäisellä neljän tunnin kerralla ideoimme ja kuvasimme noin 4 hengen ryhmissä omat elokuvamme. Tunti alkoi improilulla: keksimme ensin paikkoja ja tapahtumia, sitten neljän ryhmissä esitimme improilemalla opettajan yhdistämät sanaparit, esimerkiksi "Viulutunti varpaanvälissä" tai "Synnytys katolla". Huisinhauskoja mininäytelmiä saatiin aikaan!
Jakaannuimme pieniin ryhmiin, joissa 15 minuuttia ideoimme paperille mitään kirjoittamatta elokuvamme juonta. Sitten suoraan "iipateilla" kuvaamaan! Meidän elokuvamme sijoittui bussipysäkille, jossa kaksi mummoa Impi ja Lempi ihmettelevät nykymaailman menoa. Bussipysäkillä istuskelevat pojankoltiaiset hieman epäilevät, että kyseiset mummot eivät ole ikinä eläneet villiä nuoruuttaan. Mutta sitten saapuu Esko, joka kääntää tapahtumat päälaelleen... Kyseinen video on tallessa Juutuupissa, mutta hyyyvin salaisena versiona.

Hyvin erilaisia kursseja on alkanut siis, ja lisää myöhemmin!

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti