perjantai 11. lokakuuta 2013

MADE IN WHERE?

Ympäristöestetiikan kurssilla saimme vapaat kädet tehdä pareittain tai pienessä ryhmässä nykytaiteellisen teoksen. Ajatuksia virtasi kotipaikkakunnasta muovipulloihin, kunnes keksimme Lauran kanssa leikata vaatteistamme pesulappuja irti ja väsätä niistä jonkin näköinen teos! Viilasimme vielä hieman ideaamme ja päätimme, että haluamme teoksessamme näkyvän "Made in" lappuset.
Hyvästi pesuohjeet!

Ensin yritimme tehdä lapuista lasten kasvot, mutta rajallinen aika sekä haastellinen idea ei ottanut toteuakseen. Mietimme myös tekisimmekö lapuista esimerkiksi housut tai paidan, mutta loppujen lopuksi päädyimme liimaamaan pesulaput kiinni kehyksien sisään niin, että kiinnitimme laput vain yläosasta ja tiiviisti vierekkäin tauluun. Tehostimme teosta keltaisella värillä ja muutamalla kuvalla.

Alueen rajaamista.
Työn tekeminen oli mielenkiintoista ja mieltä avartavaa. Lappujen leikkaaminen herätti ajatuksia omasta kuluttamisesta sekä laittoi todella pohtimaan, mistä kaikkialta vaatteita kauppoihin tulee... Ideana oli herättää ihmisiä pohtimaan samoja edellä mainittuja asioita ja mielestämme onnistuimme siinä oikeinkin hyvin. Iloksemme yliopiston tekstiilityönopettaja halusi jutella kanssamme MADE IN WHERE -työstämme ja kyseli olimmeko pohtineet mitä teemme taululle sen arvioinnin jälkeen. Teoksemme oli puhutellut opettajaa ja hän toivoi, että voisimme jättää sen tekstiilityönluokkaan esille. Opettaja sanoi myös siitä, kuinka ajankohtainen työmme aihe tällä hetkellä on.

Pensseli heilummaan!
Luokkaan työ saa toki jäädä! Siellä se voi herättää ajatuksia ja keskustelua :) Kuvat otamme kuitenkin pois, jotta katsojalle jää enemmän mahdollisuuksia omaan näkemykseensä siitä, mitä taululla voidaan tarkoittaa.

Muutaman viikon päästä meillä alkaakin sitten kuvataiteen viimeinen kurssi nimeltään mediakasvatus. Jännityksellä odotetaan, mitä kurssi pitää sisällään!

Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti