tiistai 1. lokakuuta 2013

(Liian) pitkästä aikaa!

Jos kirjoitustahdista voi mitään päätellä, kiirettä on pitänyt koko alkusyksyn! Pienryhmäohjauksen ja lukujärjestysten kanssa sähläämisen (Oululn yliopiston luokanopeopiskelijat tietää, mistä sähläämisestä puhutaan...) lisäksi kun on alkanut monen monta uutta kurssia.

Taideaineet saavat minut aina kummasti innostumaan, joten tekstiilityön kirjontahommat ja koulugrafiikan vedostukset ovat haukanneet osansa myös vapaa-ajasta. Viikonlopun eräänä iltanakin viihdyin telkkarin ääressä kirjomassa matikkapeliini tulevia kangasomppuja, joihin langalla kieputtelen numerot 0:sta 12:een. Koulugrafiikan linokaiverruksia, liimakohopainoja ja monotypioita on huomaamattaan jäänyt parikin kertaa tekemään omalla ajalla. Kyllähän meillä tosin kurssien suorittamiseksi on laskettukin omalla ajalla tekemistä jonkin verran eli kolmattakymmentä tuntia.

Massaluennoistakin ollaan saatu nauttia (jos näin optimistisesti puhutaan), kun erityiskasvatuksen luennot alkoivat männä viikolla. Itse aihe kiinnostaa kovasti, kun koko ajan enemmän puhutaan integraatioista ja inkluusioista sekä niiden kanssa sidoksissa olevista tukitoimista. Parin ensimmäisen luennon aikana mielenkiintoani on tosin herpauttanut asioiden "maalaisjärkimäisyys" - tuntuu, että läpikäydyt asiat ovat niin tavallisia ja maalaisjärjellä ymmärrettävissä sekä tehtävissä, että niiden pänttäys luentomateriaaleista tuntuu höpöltä.
Toinen massaluennoilla suurimmaksi osaksi suoritettava kurssi on Esi- ja alkuopetuksen didaktiikka. Luennot ovat jakaantuneet kahden eri luennoitsijan kontolle. Kaksi luentoa toiselta ja yksi toiselta on nyt takana. Olen itse hyvin kiinnostunut esi- ja alkuopetuksesta, joten luennoilla on mukava istuskella ja kuunnella. Lisäksi opettajaäitini aloitti juuri syksyllä ykkösluokan kanssa, joten on innostavaa vertailla luennoilla käytyjä asioita käytäntöön "reaaliajassa".
Jonna viime keväänä innokkaana luentosalissa.
Melkoista tykitystä on siis ollut ja tulee olemaankin! Palataan asiaan (toivottavasti tiiviimmässä tahdissa)!

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti