lauantai 19. lokakuuta 2013

Loma lähenee!

Jäljellä olisi maanantain kahden tunnin mittainen tekstiilityön arviointikerta ja sitten päästäänkin viettämään odotettua syyslomaa! Lomasuunnitelmana on pääasiallisesti rentoutuminen ja nautiskelu :)

Niin ja tosiaan viimeinen tekstiilityönkurssi lähestyy loppuaan... Olemme jokainen suunnitelleet opetus- tai oppimisvälineen, johon tuli sisällyttää kurssilla harjoiteltuja käsinkirjonta ja konekirjonta menetelmiä. Tehtävänanto oli melko laaja ja joustava, joten hyvinkin erilaisia töitä tullaan maanantain arviointikerralla näkemään! Kurssiin sisältyi myös arvioinnin perusteiden läpikäyminen sekä työturvallisuusosio. Kurssi oli kyllä oikein mielenkiintoinen ja mukava! Työtä oli sen verran kuin itse halusi oppimisvälineeseen laittaa. Meillä oli yksi neljän tunnin kerta sekä yksi kahden tunnin kerta aikaa tehdä työtä kurssilla. Jos työ jäi kesken, piti sitä jatkaa omalla ajallaan. 

Minä ja Laura kulutimme useita tunteja vapaa-ajastamme töitä tehdessämme, mutta kuten arvata saattaa, mukaansatempaava ja rentouttava ompeleminen ja kirjominen ei paljoakaan työltä tuntunut! Lopuksi olemme jokainen kirjoittaneet vielä reflektoivan ja persoonallisen portfolion työhön ja työn tekemiseen liittyen.

Lyhyesti vielä itse työhön. Minä valmistin siis tarinapalikat. Tein kaksi palikkaa, joissa molemmissa on erilaisia kuvia. Palikoita heitetään ja tarkoituksena on, että palikan osoittamat kuvat tulee jollakin tavalla liittää esimerkiksi tarinaan, satuun tai vaikkapa näytelmään. Variaatioita voi keksiä mielikuvituksen mukaan! Lopuksi vielä tavutin kartonkilapuille jokaista kuvaa osoittavan sanan ja päällystin laput kontaktimuovilla.


Pykäpisto

Palikan sisälmys.

Päällinen
Hii-ri


.

Lep-pä-kert-tu
Valmiit tarinapalikat!
Jonna

1 kommentti:

  1. Ihanat palikat!! Noille on varmasti käyttöä jatkossa!

    VastaaPoista