sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Taidenäyttelyssä!

Käytiin torstaina Oulun taidemuseossa Reidar Särestöniemen Sininen aurinko ja oranssi kuu -näyttelyssä! Kiertelimme taidemuseossa pareittain sekä pienissä ryhmissä ja yritimme tulkita teoksia erilaisten tehtävien avulla. Vierailun tarkoituksena oli ohjeistaa meitä millaisin eri tavoin oppilaiden kanssa voi käydä tutustumassa näyttelyihin ym. Pienellä vaivalla vierailuista saa niin oppilaille kuin opettajallekin hauskemman ja ehkäpä myös hyödyllisemmän reissun! Aina ei siis tarvitse kulkea opettajan ja oppaan perässä, vaan oppilaille voi antaa pieniä tehtäviä niin pareittain kuin ryhmässäkin, joiden pohjalta teoksia katsellaan. Saatiin siis mainioita ideoita takataskuun tulevaisuuden varalle :)

Matkalla yliopistolle!
Oulun taidemuseo


Reippaana kohti näyttelyä!
Harjoittelimme teoksen kuvailemista parille jolla oli silmät kiinni. Pienessä ryhmässä teimme muun muassa tehtävän, jossa piti valita yksi väri ja tutkia niitä teoksia missä kyseinen väri esiintyi. Tämän jälkeen tulkitsimme värin merkityksiä ja yhteyksiä teoksissa. Ja olihan meillä mukavaa! :)

Ensi viikolla meillä on ensimmäisten "kotitehtävien" palautuspäivä, ensimmäinen tentti sekä Hyvän OLOn päivä eli meidän tiedekunnan saunailta :)

Palataan! 

Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti