sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viimeisiä viedään!

Tämä kevät alkaisi olla yhtä päivää vaille paketissa, ellei sen jälkeen odottaisi vielä tutkimuskurssit. Päätimme tänä kesänä viedä opintojamme eteenpäin ja opiskella sekä Kvantitatiivisen että Kvalitatiivisen tutkimuskurssin, jotka vaaditaan kandin työn tekemiseen. Lisäksi minä ja Jonna lyömme kesäenergitat myös avoimen yliopiston Erityispedagogiikan perusteisiin, jotka aiomme sisällyttää tutkintoomme.

Joka tapauksessa on sellainen olo, että kohta alkaa kesäloma (vaikka opiskelu jatkuukin:D). Kahden vuoden jälkeen opiskelujen alussa jaetut pienryhmät hieman hajoavat liitoksistaan, sillä kolmanetna vuonna alkavat sivuaineet ja sitä myötä uudet ryhmät. Niinpä pidimme oman ryhmämme kesken pienet "lopettajaiset" ja menimme puistoon pikniköimään, leikkimään sekä askartelemaan ihanat muistokartongit. Jokasella oli oma kartonkinsa, johon muut leikkasivat lehdistä häntä kuvaavia asioita. Hymyilytti aika paljon, kun niitä myöhemmin luki.



Leikkiessä huomasin taas, kuinka tärkeä voimavara on pitää itsensä lapsena ja heittäytyä. Muun muassa suohonlaulannat, Putouksen innoittama tarinan eteenpäin kertominen  Lännen nopeimmat kirvoittivat makiat naurut keskellä keväistä puistoa. Tällä jaksaa taas!


Tänään olisi tarkoitus jatkaa vapun juhlintaa mursu-jengin kesken sekä wappusaunan merkeissä.
Iloisen aurinkoista kevättä,
Laura

5 kommenttia:

  1. Heipsis, joko olette päättäneet, mitä sivuaineita alatte syksyllä opiskelemaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Päätettyhän kyllä on, koska hakuaika loppui jo muistaakseni helmi-maaliskuussa. Mie alan lukemaan Esi- ja alkuopetusta. Lisäksi alamme kesällä lukemaan Erityispedagogiikan perusteita, jotka saa sisällytettyä yhdeksi lyhyeksi sivuaineeksi.

      -Laura

      Poista
  2. Moi!

    Onko sivuaineita mahdollista lukea ennen kolmatta opiskeluvuotta, jos haluaisi valmistua hieman nopeammassa tahdissa? En nyt tarkoita erityispedagogiikan tai alkuopetuksen tyyppisiä aineita, vaan esimerkiksi matematiikkaa. Ehtisikö sivuaineen luennoille ollenkaan, kun luokanopettajakoulutuksessa ilmeisesti on melko paljon läsnäolopakollisia kursseja? Tokihan sitä matematiikkaa voisi tenttiäkin, mutta kävisiköhän se turhan raskaaksi... Tekeekö kukaan käytännössä niin? :)

    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Sivuaineen lukeminen on hyvinkin mahdollista aloittaa jo ennen kolmatta vuotta! Ainakin muutama kaverini on aloittanut juuri matematiikan sivuaineen toisena vuonna ja varmasti jo ensimmäisenä vuonna on mahdollista käydä joitakin kursseja. Välttämättä kaikille luennoille ei pääse, mutta sekin on loppujen lopuksi vain omasta järjestelytaidoista kiinni.
      Ja niin kuin sanoit, nii tuollaisia sivuaineita, kuten matematiikkaa ja maantietoa, voi hyvinkin aloittaa, koska kursseja voi ottaa oman aikataulun mukaan eikä näihin sivuaineisiin tarvitse erikseen hakea.

      Laura

      Poista
    2. Ja sen verran piti vielä sanoa, että Jonnan kanssa luemme sitä erityispedagogiikkaa Jyväskylän avoimessa yliopistossa, mikä mahdollistaa kurssien käymisen omassa tahdissa. Erityispedagogiikan sivuainekin on siis mahdollista aloittaa milloin vain.

      Poista