torstai 21. maaliskuuta 2013

Kiirettä pitää!

Hieman kiireisiä koulupäiviä on viime ja tällä viikolla ollut. Kuvataiteen sekä tekstiilityön keskeneräiset työt ovat pitkittäneet koulupäiviämme toisinaan jopa viiteen saakka. Nyt kuitenkin työt alkavat olla valmiita ja saamme keskittyä muihin mukaviin kursseihin.

Tänään meillä oli ensimmäisen kerran Pelit ja leikit -kurssi! Ja mukavaahan meillä oli. Tunti kului tutumisleikkien, tavaroiden etsinnän ja sanomalehtisählyn parissa hujahduksessa loppuun. Ensi viikon tuntia siis innolla odottaen, niin hauskaa meillä oli :)

Tänään pianotunnilla valitsimme parini kanssa viisi opeteltavaa kappaletta toukokuussa tuleviin soittajaisiin. Soittajaiset päättävät ensimmäisen vuoden piano -ja kitaraharjoittelut, jotka kylläkin jatkuvat vielä toisen vuosikurssin ajan. Soittajaisiin valitaan viisi kappaletta, joista kaksi (toinen arvotaan ja toisen saa päättää itse) tullaan säestämään luokalle. Luokka laulaa mukana ja kannustaa jokaista hyviin suorituksiin :) Soittaminen tapahtuu oman taitotason mukaan, mutta harjoitella täytyy ja paljon! 

Nyt loppuun muutamia kuvia tällä viikolla alkaneen rakentelu -kurssin töistä:

Geishan naamaa väkertämässä!

Ekovillaa ja liisteriä sekoittamassa.

Maalausta vaille valmis naamari.

Rautalanka, liisteri ja sanomalehti= Kukka!


Tässä muuten vielä linkki Oulun yliopiston kasvatustieteen tiedekunnan valintaoppaaseen 2013! Selkeät ohjeet ja tärkeitä tietoja teille hakijoille :) 

Jonna

9 kommenttia:

  1. Oi, tulipa nätti tuosta kukasta! :) Et laittanukaan sitä silkkipaperia? -Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerranki jotain mikä miellyttää omaa silmää ;) Mutta joo, se silkkipaperi meni rikki koko ajan ku yritin sitä laittaa tuohon kukkaan, niin päädyin sitte sanomalehteen. Jos sen vielä maalais, vaikka ihan hauskahan tuo olis jättää vaikka nuinkin!

      Poista
  2. Hei, löysin tämän tosi kiinnostavan blogin tänään ja koukutuin :) ootte ihania :) minua kiinnostaisi tietää, että oletteko jo miettineet mitä sivuaineita otatte? Otatteko pitkän vai lyhyen sivuaineen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvän kysymyksen kyllä pistit, sillä tuota samaa mekin olemme miettineet tässä jonkin aikaa :D

      Mahdollisuushan on ottaa kandivaiheessa yksi ja maisterivaiheessa yksi lyhyt sivuaine. Pitkänä toki voi aineita myöskin opiskella. Itseäni kiinnostaisi ottaa liikunta lyhyenä ja toinen mitä olen miettinyt on erityispedagogiikka. Olen pohtinut, että luokanopettajaksi valmistumisen jälkeen opiskelisin itselleni vielä erityisopettajan ammatin. Vaihtoehtoja on kuitenkin hurjasti ja meillä meinaa olla valinnanvaikeuksia, mitä todella haluamme ottaa sivuaineiksi! Kiinnostuksen lisäksi on kuitenkin ajateltava myös aineen hyödyllisyyttä tulevaisuudessa.

      Onneksi on vielä aikaa miettiä ja ensi vuonna meillä on sivuaineinfoja joista saamme toivon mukaan sen verran lisää tietoa, että mietinnät helpottuisivat :)

      Poista
    2. Ja mie taas olen miettinyt draamakasvatusta sekä eristyispedagogiikkaa. Draamasta kun voisi hyödyntää luokan kanssa vaikka missä aineessa ja erityiskaasvatusta voisi sitten jatkaa pitkänä, jos kiinnostusta riittää. Toisaalta kiinnostavia tällä hetkellä ovat myös äidinkieli ja käsityö. Että saapas nähdä! Juuri niin kuin Jonna sanoi, kovan mietinnän alla on.

      -Laura

      Poista
  3. Kiva blogi! Itsellä meni joskus töiden loppuun saattamisessa kelloa kyttiessä melkein Securitaksen tuloon asti... :)

    Kerrotko vielä muistin virkistämiseksi ohjeen ekovillan ja liisteriseoksen tekemiseen? Muistelin, kuinka mukava materiaali se oli ja etsin netistä tietoa, mutta en löydä. Voisin kokeilla sitä oppilaiden kanssa.

    Kannattaa muuten itselle ottaa aina muistiinpanoja näistä pikkujutuista, miten kannattaa muistaa, kun mitäkin materiaalia käyttää tms. Ne on yllättävän arvokkaita, kun muistikuvat sumentuvat vuosien saatossa.

    Sivuainetta kannattaa myös miettiä siltä pohjalta, mitä ainetta tykkää opettaa tai mikä olisi valttia työnhaussa. Opetettavasta aineesta on ehkä enemmän hyötyä töiden haussa kuin esim. erkasta/ draamasta. Toisaalta itse valitsin omien kiinnostusten pohjalta (ku ja en) ja hyvin on töitä riittänyt (erkan olin tehnyt avoimessa). Tekstiilityön kun olis vielä silloin saanut... Aineenopettajaksi kannattaa ehdottomasti opiskella jos vain suinkin on mahdollisuus. Yhteisnäisperuskouluissa niistä on etua työllistymisessä sekä totta kai palkassa myös.

    Tsemppiä opintoihin!

    Kevätterveisin, tekno -01

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväinen tervehdys sinullekin, tekno -01! :)

      Sen tarkemmin en osaa tuosta ekovillaseoksesta sanoa, mutta sekoitimme siis ensin liisterin (jauhetta ja vettä liisteripurkin ohjeen mukaan) ja sitten mössöön ekovillaa mukaan niin paljon, että alkoi vaikuttaa muovattavalta. Itsellähän tuosta mössöstä tuli liian vetistä, minkä takia naamari hieman levisi.

      Tosiaan, sivuainevalinnat kaihertaa sopivasti takaraivossa. Englantia mietin kesällä ennen koulun alkua, mutta ihan varma en siitä kuitenkaan ole. Tokihan alakoulussakin päteviä englannin opettajia aina tarvitaan. Haluan kuitenkin valita sivuaineet juuri oman mielenkiinnon mukaan harkiten, kuinka hyvin voin kyseistä ainetta hyödyntää työelämässä. Työllistymisperustekin on toki mukana valinnassa, mutta ei ehkä omalla kohdallani niin vahvana kuitenkaan. Tässä vaiheessa opintoja en ilmeisesti osaa ajatella vielä niin kauaskatseisesti:D Mites sie muuten omat sivuaineesi luit - kumman teit ensin?

      -Laura, LO-12 ;)

      Poista
    2. Hei taasen,

      Luin molemmat sivuaineet samana vuonna. Tuolloin se vielä onnistui, kun enkku oli vielä KTK:n oma sivuaine. Nykyään se ei liene mahdollista. Olen saanut enkkuakin opettaa, mutta totesin työelämässä, että tekstiilityön sivuaineesta olisi ollut enemmän hyötyä. Tällä hetkellä en enkkua opeta. Tekstiiliä senkin edestä kuudella luokka-asteella (myös yläkoulu). Ehdottomasti oman kiinnostuksen pohjalta, sitä ainetta joutuu eli pääsee varmasti opettamaan! Harkitsin jo avoimen kautta tekstiilityön sivuaineen suorittamista töiden ohessa, kunnes huomasin, että se onkin vain Kajaanissa. Vieläkös se Kajaani sinnittelee mukana? Eikös sen pitänyt jo loppua. Tulisi vielä tekstiilityö Ouluun, niin palaan "lipastolle" minäkin! Tsemppiä opintoihin!

      Syysterkuin, tekno -01

      Poista