tiistai 12. maaliskuuta 2013

Back in business

Loma on ohi ja koulu jatkuu. Tuntuu hurjalta, että nyt eletään jo maaliskuuta eikä koulua ole enää jäljellä kuin pari kuukautta! Meillä viimeinen koulupäivä taitaa olla 20.5 eli hieman pidemmälle venyy opeopiskelijoilla koulunkäynti kuin muilla yliopisto-opiskelijoilla. Sitten onkin ensimmäinen vuosi takana ja ihana kesäloma edessä :) 

Uusia kursseja on luvassa näin loman loppumisen jälkeen. Eilen aamulla istuimme multimedia oppimisprojektina -luennolla korvat höröllä ja pohdimme mitä se multimedia oikein onkaan ja kuinka pyöränpumppu toimii (?) ja iltapäivällä Lauralla alkoi perusopintoihin sisältyvä kasvatussosiologian -kurssi. Muita uusia kursseja meillä on muun muassa ensi viikolla alkavat kuvataiteeseen sisältyvä rakentelu sekä vapaavalintainen pelit ja leikit niminen kurssi. Minulla on lukujärjestyksessä mukana muutama aikataulullisesti toisena vuonna käytävä kurssi: erityiskasvatus sekä monikulttuurisuuskasvatus, joista viimesimpään myös Laurakin ilmoittautui mukaan! Olen ottanut "ensi vuoden" kursseja sen vuoksi, että lukujärjestykseni olisi muuten hyvinkin tyhjä suoritettujen perusopintojen takia.

Tällaista kevät tuo ainakin mukanaan meidän koulunkäyntiin :) 

Mutta nyt ilmoitusluontoista asiaa, josta olemme HYVIN innoissamme Lauran kanssa! Meidät molemmat valittiin PIENRYHMÄOHJAAJIKSI syksyllä 2013 aloittaville opiskelijoilla :) Ja mikä hauskinta pääsimme vielä pariksikin, joten me tuutoroimme tulevana syksynä yhtä laaja-alaisen fuksiryhmää! Pienryhmäohjaajakoulutukset alkavat huhtikuun alussa, joten kirjoitamme siitä sitten erikseen lisää :)

Egypti 2013


Tämän aurinkoisen kuvan saattelemana toivotan kaikille mahtavaa kevään alkua, ainakin täällä Oulussa  paistaa aurinko ihanasti :) 

-Jonna-

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Määkin löysin tän blogin sieltä abitreenien kautta ja voi kun oonkaan nyt innoissani lähdössä pänttäämään pääsykokeisiin! Pitäisi vaan ensin suorittaa saksan ja matikan kirjotukset.. Mutta kiitos hurjasti tästä blogista, tästä on ollut paljon hyötyä ja motivaatiota:) Sellanen kysymys vaan, että kun puuhaatte niin paljon mukavaa ite, niin miten käsittelette sitten sitä että miten se opetetaan oikeesti niille lapsille?:D

    -Hanna

    VastaaPoista
  2. Elikkäs vaikka saattaa kuulostaa, että koulussa me vain itse pidetään hauskaa ja kokeillaan kaikkea peruskoulussakin tehtävää, niin samalla meille myös kerrotaan, miten saman asian voisi lapsille opettaa ja miten noita oppimiamme juttuja voi koulussa hyödyntää. Kyllähän meidän opettajamme samalla toimivat eräänlaisina mallinukkeina opettaessaan ja kertoessaan asiat meille. Heistä voimme ottaa oppia - tai sitten huomata, mitä ehkä opetustilanteessa kannattaisi tehdä toisin.
    Mie olen huomannut myös sen, kuinka paljon saan irti omista oppimiskokemuksista koulutuksen aikana. Sillä monet taidot, joita me koulussa esimerkiksi käsitöissä tai matematiikassa opetellaan, ovat itsellekin aivan uusia, jolloin opetustaitoja joutuu ensimmäisenä testaamaan itseen (tai vieruskaveriin).

    Lukumotivaatiota vielä kirjotusten jälkeenkin sulle!:)
    Laura

    VastaaPoista