maanantai 21. tammikuuta 2013

Niin sanottu paluu arkeen

Normaali koulunkäynti alkoi taas tänään maanantaina. Vaikka kaverini kovasti väittikin, ettei keramiikan, käsityön ja puukässän tuntien täyttämää päivää voi sanoa 'normaaliksi koulunkäynniksi'. Mutta minulle kelpaa!

Käsityön Materiaali-, ompelu- ja vaatetusteknologian kurssi alkoi luennolla, jossa kävimme läpi kurssin aikana tehtäviä töitä ja niihin liittyviä vinkkejä, ideoita ja vaatimuksia. Kurssin aikana tehdään yksi vaatekappale alusta alkaen ja toinen vaatekappale vanhasta vaatteesta tuunaten. Toisen vaatteista täytyy olla ala- ja toisen yläosa. Katsotaan nyt, mitkä vanhat kalsarit tuunaan upeaksi muotiluomukseksi.
Keramiikan tunnilla sama teema jatkui - perehdytysluentoa oli siis luvassa. Keramiikka- ja rakentelukursseilla valitsemme jonkin muinaiskulttuurin, jonka taiteesta saamme ammentaa ideoita töihimme. Ensimmäisenä minun mieleeni tulivat maorit sekä Väli-Amerikan intiaaniheimot. Luultavasti Kuukkelin (tunnetaan myös Googlena) kuvahaku tulee olemaan kovassa käytössä valintaa tehdessä... Keramiikassa ensimmäinen työ on jonkin sortin helistin taikka soittoväline. Olen nähnyt ainakin kilpparin, linnunmunan ja häränpään mallisia killuttimia. Omat savenvalantataidot on taas laitettava tiukkaan testiin!
Puukäsitöissä vuorossa oli yhteinen arviointikerta, jossa jokainen esitteli oman työnsä ja raporttinsa. Tämähän ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, koska suurin osa oli jo vienyt työnsä kotiin ennen joulua ja pienemmällä osalla raporttikin oli vielä "viimeistelyä vaille valmis" eli suomennettuna tekemättä. Opponoinnit ja arviointikeskustelut tuli kuitenkin tehtyä.

Mmmmmm....
Viikonloppuna vakaa ajatus oli levätä. Ihan nappiin eivät suunnitelmat menneet - lepäsin kyllä kouluhommien osalta, mutta muuten lepääminen jäi ehkä hieman vähäisemmäksi kuin oli tarkoitus. Mutta mistä mie tiesin, että olen tullut niin vanhaksi, että herään auringonpaisteeseen ennen aamuyhdeksää, vaikka yöunia ei olisi alla kuutta tuntia enempää? Vanhuus meinasi pukata päälle muutenkin, kun Jonnan kanssa innostuimme lauantai-iltapäivän ratoksi leipomaan karjalanpiirakoita. Illan päälle lähdettiin tosin vielä jatkamaan nuoruutta keskustan valoihin.

Laura

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi! Itseänikin luokanopettajakoulutus kiinnostaa ja sinne olen lukion jälkeen pyrkimässä. On tosi mielenkiintoista seurailla teidän blogia ja kaikkea mitä koulussa teette ja millaista luokanopettajakoulutukseen kuuluu :) Jään ehdottomasti seurailemaan!

    http://littlebitdreams.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ihana lukia tämmösiä kommentteja! Jos me tällä blogilla saadaan muutamalle innokkaalle opekokelaalle oikia kuva koulutuksesta, niin tyytyväisiä ollaan:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta blogista! Odottelenkin jo seuraavaa kirjoitusta :)

    Olisiko teillä vinkkejä pääsykokeisiin valmistautumiseen? Itse olen nyt kolmatta kertaa pyrkimässä lo-puolelle. Välivuosia olen viettänyt avoimessa kasvatustieteen perusopintoja lukien ja nyt ihan yliopistossa aineenopepuolella ja samalla sijaisuuksia tehden. Tuntuu, että sisäänpääsy on melkoista arpapeliä. Miten te vakuutitte haastattelijat? (:

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs pistit pahan kysymyksen! Itse ainakin pyrin haastattelussa olemaan oma itseni ja vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman rennosti. Sen jälkeen kun tuli tieto siitä, että pääsin VAKAVA-kokeesta haastatteluun, koitin kotona pohtia jotakin peruskysymyksiä mitä haastattelussa saatettaisiin kysyä. Tuo selvästi esille se, että olet suorittanut kasvatustieteen perusopinnot ja olet tehnyt sijaisuuksia; Se kertoo motivaatiostasi koulua sekä opiskelua kohtaan! Minulta kysyttiin perusopintoihin liittyen muutamia kysymyksiä (esimerkiksi mitä on kasvatus), joten kannattaa valmistautua tuollaisiin hieman yllättäviinkin kysymyksiin :)

    Älä peru puheitasi ja yritä olla vakuuttava! Kun uskot siihen mitä itse sanot, uskovat siihen myös haastattelijat. Se on mielestäni tärkeintä muistaa haastatteluun mentäessä :) Korosta hyviä puoliasi, mutta kerro myös rohkeasti millaisia "huonoja" puolia sinulla on. Koita pohtia valmiiksi myös sitä, kuinka pystyt koulutuksen avulla kehittämään näitä "huonoja" puoliasi.

    Huikeasti tsemppiä sinulle tulevaan hakukoitokseen :)

    -Jonna-

    VastaaPoista